lördag 26 september 2009

Recept till en lyckat dag

Tjäna kära läsare!

Det va länge sen jag skrev något på bloggen. De flesta av mina vänner och bekanta känner till hela min situation och allt som har hänt de senaste 2 månader. På grund av det hade jag varken lust eller kraft att skriva, men idag kom lusten tillbaka och här är jag :)

Trots att jag gick genom en svårt period av mitt liv; va tvungen att lämna Sverige, mitt jobb, vänner, skolan, med andra ord hela mitt liv i Sverige, idag insåg jag att jag va iallafall glad nästan hela tiden. I början va det lite jobbigt så klart. Igen va jag tvungen att anpassa mig till mitt hemland vilket jag va inte så glad över. Efter långa 6 år som jag har bott i Sverige kände jag mig hemma där inte här. Jag har deppat lite, och va ledsen när jag såg huset där jag bodde förut. Den va så fin förut, men nu va den helt förstört och smutsigt. I det huset va alla mina minnen och barndomen, men folk som bodde där ville inte ta hand om den. De bodde där och tyckte det va fint, men kära nån det va smutsigt. Hela staden va förstört och det gjorde ont i hjärtat så jag deppade lite grann över det. Men sen helt plöstligt va jag glad igen. Det måste ha varit en av mina vanor som jag har fått i Sverige. Utan att tänka va jag gör gjorde jag det bästa som jag har lärt mig i livet. Ta på mig leende varje morgon och tänka stort och positivt.

Varje morgon när jag vaknat tog jag ett leende på mina läppar, tittat ut och såg solen skina. Det va varmt och skönt där ute, det är det fortfarande :) Kände glädje i mitt hjärta omedelbart, sprang nedför trappan och satt mig med mina föräldrar i solen och drack kaffet med grannar. Det va länge sen jag gjorde något liknande. Att se på min lilla prinsessa Iva va det största glädje. Hon log så fint och va så glad hela tiden. Ett barn på 6 månader va så glad, kunde inte sitta stilla och kunde inte låtta bli att lee, sådant va jag också. Så jag och min lilla brorsdotter va lika :)
Att tänka positivt hjälpte mig så mycket. Man vet aldrig varför det som händer just nu är bra för. Eller hur? Det är jag som fattar beslut om jag ska vara glad eller ledsen. Jag valde att vara glad. Jag valde också att vara tacksam för varje sekund av mitt dyrbara liv. Livet kan vara underbart i alla situationer för att det är vi som bestämmer hur ska vi ageara och reagera.

Make decision to wake up every morning with the smile on your face and say something positiv. You'll see the result very soon. It works for me, why it's shouldn't work for you? Try and be blessed :)

2 kommentarer:

Elin Maria sa...

Gud velsigne deg Milijana! Alt virker til det gode for de som elsker Gud! :) Stooor kram fra Elin :)

Milijana Trajkovic sa...

Tusen takk Elin. Savner dej mye. Stor klem :)