lördag 27 september 2008

Korset

De sista dagar började jag tänka väldigt mycket på korset. Vad det betyder? Vaför är det så viktigt att leva och inte glömma det speciella händelse som är viktig för våran kristna tro?
Min kyrka har rest ett kors för några månader sen. Och det korset kan till och me byta färg. Första gången jag såg det lysa fick jag tårar i ögonen. Färgen som ni kan se är fantastisk. Det rörde mig så stark. Korset som lyser i mörkret och mörkret har ingen makt över ljuset. Korset som betyder seger, försoning, kraft, kärlek.

Där dog min bästa vän för att jag kan få leva. Där tog han på sig alla mina svagheter, alla mina smärtor, alla mina sjukdomar. Där fick Han lidda i mitt ställe. Från korset rann hans underbara blod, som stora regn droppar. Det blodet som har kraft att rena all orättfärdighet, all smuts. Det blod som kan tvätta oss renare än all vatten i världen. Han fick lidda, han var slagen, hans sår var djupa men han gav aldrig upp hoppet om mig, om dig, om alla människor i världen.
Idag när jag var ute i stan, tittade jag på alla de människor som var där. Alla hade olika kläder, såg olika ut. De har olika personligheter, olika livsstilar. Vissa var glada och kära, vissa var ledsna och såg lite arga ut, vissa var lite borta i deras tankar precis som jag. Speciellt när jag skulle cykla hem såg jag knappast en lampa framför mig. Det var så nära att cykla precis in i den. Jag var någon annanstans precis som de andra människor. Vi är alla olika och det är bara positivt. Om alla människor vore som jag eller du, då lovar jag att världen skulle vara mycket tråkig. Vi måste se insidan av en människa inte bara utsidan som ofta lurar folk. Vi måste vara öppna att lära känna andra. Vi måste sluta döma andra på grund av deras utseende och deras bakgrund. Vi måste också lära oss att acceptera folk spelar ingen roll varifrån de kommer, vilken religiös bakgrund de har. Vi är alla "syskon" och Jesus som dog på korset, Han dog för oss alla. Ibland kan det vara lätt att vi på grund av en person börjar tycka illa om hela folket. Är det inte orättvist? Alla är inte mördare, alla är inte bedragare, alla är inte våltagare. Varför ska vi då på grund av en persons liv döma hela nationen? Var öppen, stäng inte ditt hjärta så fort människor berättar varifrån de kommer. Vad spelar det för roll om den person kommer från Afrika eller från Frankrike (Det var bara exempel). Vi är alla lika värdiga i Guds ögon, spelar ingen roll varifrån vi kommer. Hans stora kärlek räcker åt alla. Är det lite för mig? Nej absolut inte. Det är det bästa i mitt liv. Jag vet faktisk inte vart jag skulle varit idag, om det var inte Hans vilja att jag är här just nu. När jag ser det underbara korset lysa, i mig föds en sådant kärlek, leende kommer på mina läppar, glädje och tacksamhet strålar fram. Det finns ingen annan som kan göra mig gladare än min bästa vän och Hans namn är Jesus. Att veta att man kan säga allt till Honom och att han lyssnar på varje ord. Att känna sig trygg och älskat. Oh vad jag älskar Honom.

Var tacksam för det du har. Uppskata det och ta hand om det. Kom ihåg att många har inte hälften av allt du har. Man vet inte hur dyrbart det är förrän man förlurar det. Och glöm aldrig det Gud säger till dig: "Du är så dyrbar i mina ögon, så högt aktat och älskat av Mig."

2 kommentarer:

Katarina sa...

Du är så klok min vän! Du skulle kunna bli författare/predikant! Eller till och med lärare...
=)

Milijana Trajkovic sa...

Hehe..Författare verkar roligt ;) Tack