söndag 7 september 2008

Va inte ledsen för att du är singel

Go' morgon alla pigga och glada människor. Hur mår ni idag? Själv mår jag utmärkt. Det är så viktig att börja dagen med ett positivt tanke. Vad som helst som är positivt borde vi tänka på moronen när vi vaknar upp. Typ, vilken fin dag har vi idag (okej nu är det inte så men vi kan låtsas hehe), eller idag är en segerrik dag, eller go' morgon min snygga jag hehe... Vad som helst som gör dig glad. Varför är det så viktig? Ja, det är viktig för att från denna stunden på morgonen när du beslutar att vara glad, kommer hela dagen att gå åt just det hållet. Ibland om vi vill vara glada men är inte direkt glada, måste vi försöka tvinga oss till det. Det är jätte svårt men efter ett tag funkar det. Jag har själv gjort det, och det var otroligt svårt i början. Några dagar det funkade inte alls bra, men senare blev det mycket bättre. Så försök vara positiv från början av dagen. Och tänkt inte bara på dig själv, utan tänk på människor runt omkring dig. De blir också påverkade av ditt beteende. Ja, här är ett exempel; Om du träffar en människa som är alltid sur, negativt, tycker synd om sig själv, då antar jag att du vill inte vara i närhet av den person, för att då blir du negativt påverkad. Men om du träffar en glad, positiv, utåtriktad person, då vill du gärna hänga me eller hur? Du vill ju själv vara glad, right? Har ni fått nåt av det? Hoppas så.

Du kanske säger så här. Men vad ska jag göra, jag är ju fortfarande singel och kan inte vara så glad. Jag ser kära par, gå hand i hand överallt och jag har fortfarande ingen. Jag vill så gärna ha någon som älskar mig så som jag skulle älska honom/henne. Jag orkar inte längre vara singel. Jag blir bara ledsen och besviken när alla mina kompisar skaffar sig pojkvän/flickvän. Men kära du, var inte så dramatisk och tänk inte bara på dig själv. Om du tänker bara på dig själv, då blir du bara ledsen för att du har inte det som andra har. Bli glad för dina kompisar skull. Din tid kommer snart ska du se. Oroa dig inte onödig. Lev ett liv fullt av glädje, njut av din singel tid, du få gärna fantasera om den person du önskar dig.. ;). Ja, säger du. Det är lättare att säga än att göra. Haha säger du det till mig? Jag vet precis hur svårt det är. Mina kollegor på jobbet kallar mig ibland "drama queen" då förstår du att även jag har svårt när det gäller det område. Men som jag skrev i föra inlägg det är ju vi som beslutar om vi ska vara positiva eller negativa.

Vi tjejer har ofta en och samma problem. Vi försöker vara perfekta, se snyggt ut, spela nån annan i närhet av nån som vi tycker om. Var istället dig själv. Och va spelar det för roll om du är inte alltid klätt fint, om du har glömt eller hann inte sminka dig. Men hallo det är inte hela världen. Jag var i situationer när jag hade ingen make-up, hade träningskläder på mig, med andra ord såg inte alls ut som jag brukar göra. Då fick jag mer uppmärksamhet. Nu säger jag inte att du ska alltid gå ut klätt i träningskläder, med smutsig hår, lukta svett hehe. Men om det händer ibland då är det inte hela världen. Va dig själv. Din självförtroende är viktig. Och din insida är viktigast av allt. Den som tycker om dig kommer att tycka om dig hur än du ser ut. Hur du ser på dig själv kommer också andra att se på dig. Försök inte vara pefekt för perfekta människor finns inte. Även om de kanske ser perfekta i våra ögon, har de sina egna svagheter. Ingen är perfekt glöm inte det.

Okej, nu måste jag gå. Men för att sammanfatta det här säger jag: Var dig själv, var inte självupptagen, var glad för dina vänners skull. Och glöm inte att din tid kommer snart. För alla finns rätt tid, det är bara att vara tålig.

1 Kor. 13:4 säger: "Kärleken är tålig och mild, kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst." Kanske din partner kommer inte just idag, men med säkerhet han/hon finns någonstans där ute bara för dig, och idag är du närmare målet än va du va igår.

Ha en underbart dag och vi hörs snart igen.
Milijana

4 kommentarer:

Katarina sa...

Välkommen in i bloggens förunderliga värld!!
Och keep up the good spirit!
Syns i morgon!!
/Bossen

Milijana Trajkovic sa...

Tack, tack.
Vi ses imorgon.
Milan ;)

danjakob sa...

Välkommen till bloggosfären:) Du behövs verkligen här, det behövs massor med kristna! Vi syns i morgon.

Milijana Trajkovic sa...

Tack Danjakob. Ja, vi ses vännen.